Tarján Imre Emlékverseny

2023-11-24

November 25-én Szolnokon megszervezett fizika verseny döntőjén három csapat sikeresen zárta a több fordulóból álló fizika versenyt.

Tarján Imre Emlékverseny

Leírás: 2023 novemberében a 10. E és 10. F osztályos diákok részt vettek a szolnoki Tarján Imre Emlékversenyen, amely három fordulóból állt. Az első fordulóban egy bárhol fellelhető játék vagy egy saját készítésű eszköz fizikáját kellett leírni. A második fordulóban egy online tesztet töltöttek ki a csapatok. A harmadik forduló (a döntő) Szolnokon volt.

Itt először a csapattagoknak néhány feladatot, problémát kellett közösen megoldani. Délután az első fordulóban leírt játék fizikájáról kellett egy kiselőadást tartaniuk, ezt a zsűri kérdései követték (a dolgozat „megvédése”). Iskolánkból három csapat nevezett be a versenybe. A 10. F osztályból „A rezonancia szimfóniája” című dolgozattal Fikó Roland, Gaál Tamás és Majla Panna első helyezést értek el. A 10. E osztályból két csapat vett részt a versenyen: a „Motorcsónak”című dolgozattal Szakács József és Veres-Albert Márton negyedikek lettek, a „Krumplipuska” című dolgozattal Bomher Örs, Botár András és Nagy Bálint tizedik helyezést értek el. 

Kovács Zsuzsa fizikatanárnő beszámolója

Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáruknak, Kovács Zsuzsa kollégánknak!

Irinyi János Kémiaverseny erdélyi szakasza
2024-02-29

Három diákunk vett részt február 29-én az Irinyi János Kémiaverseny erdélyi szakaszán.

Országos Magyar Matematikaolimpia
2024-02-29

Február 26. és 29. között zajlott az Országos Magyar Matematikaolimpia. Iskolánkból hat diák jutott tovább a nemzetközi szakaszra.

Középiskolások megyei futballbajnoksága
2024-02-15

Első helyen végezett a MÁG futballcsapata a közpiskolások megyei futballbajnokságán.