Márton Áron Gimnázium

Bun venit pe pagina școlii!

Mesajul episcopului greco-catolic Alexandru Todea după trecerea în neființă a episcopului romano-catolic Márton Áron

Adânc impresionat de trecerea dincolo de zări a Excelenței Sale MÁRTON ÁRON, pe care am avut fericirea să-l cunosc în momente, ceasuri, zile, luni și ani de suferință, exprim admirația și recunoștința mea pentru atitudinea demnă bazată pe principiile vieții spirituale, pentru atașamentul fără rezerve față de Sfântul Părinte Papa Romei, Capul Bisericii universale pentru care oricând a nutrit dispoziția sufletească de a-și dărui viața, pentru bunul exemplu pe care mi l-a dat și pentru toate amintirile pe care mi le-a lăsat.

            La fel îmi exprim recunoștința pentru tot ceea ce din 1948 încoace a făcut pentru preoții și credincioșii greco-catolici ajunși la grea încercare. Biserica greco-catolică, azi, îl deplânge, și se roagă, alături de Biserica latină pe care a condus-o cu atâta tact, și alături de Sf. Părinte Papa Ioan Paula II-lea, care azi se vede lipsit de unul din marii Episcopi ai Bisericii Catolice de pe glob. Împreună cu toți preoții și credincioșii, călugării și călugărițele greco-catolice aduc omagiul cel mai pur posibil, omagiu ce cuprinde liturghiile, rugăciunile și sacrificiile noastre pentru marele suflet de apostol al veacului nostru, cel care a fost Episcopul MÁRTON ÁRON.

            Adio Prea Bun Părinte. Sf. Treime să Vă încoroneze cu cununa gloriei eterne.

            Alba Iulia, 2 octombrie, joi, 1980

 Dr. Alexandru Todea,

 Episcop greco-catolic al Blajului

Știri, evenimente

Școala noastră, este, un hub de modelare și imprimare 3D în cadrul campaniei EDUTECH. Modelează viitorul. Printează-l 3D!.

Campania EDUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D! promovează proiectul “Meseriașii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”.

detalii >>

Colegiul Național „Márton Áron” Miercurea-Ciuc-denumirea oficială a școlii noastre începând de la 1 septembrie 2015

Condițiile și criteriile care trebuie îndeplinite pentru obținerea titlului de Colegiu Național sunt prevăzute în Metodologia de acordare a titlului de Colegiu național/Colegiu unităților de învățământ preuniversitar aprobată prin OMEN nr.3772/20.05.2013 și publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr.311 din 30.05.2013.

detalii >>

Programul ”Anul 1968- înființarea județului Harghita și sărbătorirea tricentenarului liceului , organizat în perioada 25-26 octombrie 2018, la C.N. ”Márton Áron"

Suita de manifestări de două zile organizate în cadrul proiectului ”Anul 1968- înființarea județului Harghita și sărbătorirea tricentenarului liceului din Miercurea-Ciuc “  a început în ziua de  25 octombrie 2018, orele 12,40 cu proiecția filmului documentar ”Cei care nu s-au lăsat în ’68- „revoluția din februarie”de la Miercurea-Ciuc”(în original:„Nem engedtek a hatvannyolcból-Csíkszereda februári forradalma”).Filmul a fost vizionat de 150 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a aleColegiului Național”Márton Áron",în sala festivă a școlii, în prezența celor doi autori, Daczó Katalin és Daczó Dénes.După proiecție, a avut loc un dialog instructiv între elevii prezenți și realizatorii filmului, care abordează evenimente  istorice reale petrecute în luna februarie 1968, în urma cărora orașul Miercurea-Ciuca devenit reședința noului județ Harghita cu ocazia reorganizării administrativ-teritoriale a țării noastre.

detalii >>

 

Alegerea reprezentantului eleviilor în consiliul de administrație a școlii

/userfiles/files/diakvezetotanacs2018.PDF

detalii >>

PROGRAMAREA AUDIENȚELOR LA DIRIGINȚI ANUL ȘCOLAR 2018/2019

detalii >>

Raportul

Direcțiunii Colegiului Național ”Márton Áron” Miercurea-Ciuc privind activitatea desfășurată (starea învățământului) în anul școlar 2017-2018

detalii >>