Márton Áron Gimnázium

Bun venit pe pagina școlii!

Mesajul episcopului greco-catolic Alexandru Todea după trecerea în neființă a episcopului romano-catolic Márton Áron

Adânc impresionat de trecerea dincolo de zări a Excelenței Sale MÁRTON ÁRON, pe care am avut fericirea să-l cunosc în momente, ceasuri, zile, luni și ani de suferință, exprim admirația și recunoștința mea pentru atitudinea demnă bazată pe principiile vieții spirituale, pentru atașamentul fără rezerve față de Sfântul Părinte Papa Romei, Capul Bisericii universale pentru care oricând a nutrit dispoziția sufletească de a-și dărui viața, pentru bunul exemplu pe care mi l-a dat și pentru toate amintirile pe care mi le-a lăsat.

            La fel îmi exprim recunoștința pentru tot ceea ce din 1948 încoace a făcut pentru preoții și credincioșii greco-catolici ajunși la grea încercare. Biserica greco-catolică, azi, îl deplânge, și se roagă, alături de Biserica latină pe care a condus-o cu atâta tact, și alături de Sf. Părinte Papa Ioan Paula II-lea, care azi se vede lipsit de unul din marii Episcopi ai Bisericii Catolice de pe glob. Împreună cu toți preoții și credincioșii, călugării și călugărițele greco-catolice aduc omagiul cel mai pur posibil, omagiu ce cuprinde liturghiile, rugăciunile și sacrificiile noastre pentru marele suflet de apostol al veacului nostru, cel care a fost Episcopul MÁRTON ÁRON.

            Adio Prea Bun Părinte. Sf. Treime să Vă încoroneze cu cununa gloriei eterne.

            Alba Iulia, 2 octombrie, joi, 1980

 Dr. Alexandru Todea,

 Episcop greco-catolic al Blajului

Știri, evenimente

Ideea aderării la campania ”Vinerea Verde- STOP! Azi mașina stă pe loc!”, lansată de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost discutată la ședința online a Consiliului Profesoral din data de 17 martie 2021.

detalii >>

Veniturile salariale brute ale angajaților Colegiului Național „Márton Áron” Miercurea-Ciuc, la 31 martie 2021

detalii >>

Un nou teren de baschet în curtea școlii

Cu toate că în prezent nu poate fi utilizat, relatăm totuși cu bucurie despre faptul că în cursul toamnei a fost amenajat un teren de baschet nou în curtea din spate a școlii, adăugându-se la șirul  obiectivelor sportive existente.

detalii >>

 

PROGRAMAREA AUDIENȚELOR DIRIGINȚILOR,ANUL ȘCOLAR 2020-2021

detalii >>

PROGRAMAREA AUDIENȚELOR DIRECTORILOR ȘI A CADRELOR DIDACTICE ANUL ȘCOLAR 2020/2021

detalii >>

Diplomă de merit

În cadrul Consfătuirii județene organizate joi, 24 septembrie 2020, Catedra de Limba și Literatura română a Colegiului Național „Márton Áron” a fost premiată de către Inspectoratul Școlar Județean Harghita, prin persoana inspectorului școlar de limba și literatura română, Manuela Nicoleta Stîngă, pentru rezultatele deosebite obținute de elevi la Examenul național de bacalaureat. 

detalii >>