Prichindei din clasa a II-a de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc au dăruit mărțișoare elevilor din școlile maghiare.
Mici simboluri ale primăverii aducătoare de noroc și belșug, oferite de elevii de la școlile românești din Miercurea Ciuc de Mărțișor, au adus primăvara în suflet și zâmbetul pe chipurile colegilor și profesorilor de la școlile cu predare în limba maghiară. Iarna este încă stăpână în Harghita li troiene albesc peisajul la acest început de martie. E Mărțișor, iar în tradiția românească, mici obiecte cu rol protector sunt oferite celor dragi ăi prietenilor. La Miercurea Ciuc, mărțișorul simbolizează nu numai renașterea și speranța, ci și dorința de apropiere și colaborare interetnică.
Aproape o lună au buchisit mici obiecte prinse într-un șnur alb-roșu elevii din clasele primare de la școlile românești din municipiul reședință de județ, pe care aveau să le ofere în dar colegilor și profesorilor de la școlile maghiare, ca semn al sosirii primăverii și al prieteniei.
La întâi martie, înveșmântați în mândrele straie tradiționale românești, prichindei din clasa a II-a de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc și-au umplut coșulețele cu mărțișoare. „Am pregătit mărțișoare, pentru că așa este tradiția”, ne-a spus, bucuroas?, Alexandra, iar Bogdan a precizat: „Mergem la colegii noștri din școlile maghiare, să le urăm O primăvară frumoasă și să le dăm un mărțișor”.
Dascălii, care i-au ajutat și îndrumat pe copii, au dezvăluit că micuții au lucrat neobosiți și „cu mare drag”. „Este întotdeauna o bucurie să oferi un mărțișor”, spunea Violeta Craioveanu, învățătoare la Colegiul Național „Octavian Goga”…
Organizăm din nou concursul regional de competențe lingvistice în limba română, pentru elevi maghiari NON RECUSO LABOREM!, EDIȚIA a II-a, la data de 28 mai 2025, ora 10.00.